x
Nick Mulvey: Wake Up Now

Nick Mulvey
Wake Up Now

Lyckas vända något generiskt till något fantastiskt unikt

GAFFA

Album / Caroline
Utgivning D. 2017.09.08
Recenserad av
Simon Lundberg

Här lyckas Nick Mulvey överträffa sig själv. Debutalbumet från 2015, First Mind, är ett spännande och nyskapande gitarrpopalbum. Men uppföljaren Wake Up Now överträffar alla förväntningar när det kommer till melodier, produktion och ja, allt.

För det är en unik talang att skapa något nytt. Att tänka utanför boxen. Mulvey har en röst som lockar lyssnaren och tillsammans med en drivande akustisk gitarr, drömmande instrument och mystiska rytmer finns det ingenting annat att göra än att låta sig föras med tonerna.

Då det ena sidan är smäktande vackert i låtar som We Are Never Apart och When The Body Is Gone, är det å andra sidan lekfullt i Unconditional och Remembering

Det är egentligen omöjligt att dela upp låtarna i de två delarna då nästan samtliga bär på något skört eller något skönt skojigt. Om jag får välja en sak med det här albumet så är det överraskningsmomenten i instrumentvalen. Elektroniska trummor, harpor och jazzpiano samsas om en produkt som bär på de mest framgångsrika delarna från artister som Arcade Fire, Mumford & Sons, Damien Rice, Ryan Adams och James Arthur.

Mulvey har med sin enorma talang lyckats skapa något unikt av något som så lätt kan bli generiskt. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA