x
Anna Of The North: Lovers

Anna Of The North
Lovers

Luftiga, pop- och synthproduktioner som andas Just Nu

GAFFA

Album / Different
Utgivning D. 2017.09.08
Recenserad av
Simon Lundberg

Att både känna glädje och sorg på samma gång kan många gånger vara den jobbigaste kombinationen på jorden. När det kommer till norska Anna Lotterud så är det en fullträff. Hjärtesorgen andas genom de poplätta, oftast luftiga, pop- och synthproduktionerna.

Den elektroniska poppen är häpnadsväckande. Ibland förvandlas det till en rutin av nonchalanta ackordbyten på en svävande keyboard, men helt plötsligt rycks lyssnaren med på ett nytt äventyr. Det exemplet är exempelvis Fire som har tempo och en elektronisk tyngd i jämförelse.

I övrigt är det medryckande nordisk pop i ett mer tillbakalutat tempo som i titelspåret och radiohitten Lovers och Someone. Det doftar 80-tal med en hård elektronisk trumsnara som likt ett lasso tvingar dig att stanna, lyssna och njuta.

Texterna är kanske inte nyskapande på något vis, men det blir harmoniskt när Anna sjunger om ett brustet hjärta och det blir därför också härligt motsägelsefullt mot den annars så lättsamt njutbara produktionen.

Kanske har inte Anna Of The North uppfunnit hjulet på nytt, men det finns något nytt som andas just nu, som andas hur pop borde låta och som definitivt andas renodlade känslor som ändå mot alla odds bryter ny mark.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA