x
Black Mekon : One In The Hate

Black Mekon
One In The Hate

Garagepunk i ljudets hastighet

GAFFA

Album / Punk Slime
Utgivning D. 2017.08.25
Recenserad av
Janne Hallman

Skivsläpp från PNKSLM – då kan man vara rätt säker på att det vankas gitarrspäckad och attitydstinn rock’n’roll. Brittiska Black Mekon är inget undantag. Den maskerade duon är utbildad i samma skola som till exempel Jon Spencer Blues Explosion, Cramps och White Stripes och gör sitt bästa för att matcha dem.

Precis som White Stripes sägs det att Black Mekon är syskon, och likt deras amerikanska kollegor kör de endast med trummor och sönderdistad gitarr, och får det ändå att låta som att studion är fullproppad med folk som gör sitt bästa för att krama den sista droppen ur bluesen.

Som extra krydda slänger de då och då in ett skrapigt munspel, som lyckas höja intensiteten ytterligare ett snäpp. Att låtarna snittar på två minuter styck gör förstås att farten ligger runt 1200 knyck i timmen.

Black Mekon live på en liten klubb eller en alkoholgenerös efterfest måste vara en härligt svettig upplevelse, men befinner man sig inte den omgivningen så blir dock de ständiga urladdningarna lite utmattande i längden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA