x
The Waterboys: Out Of All This Blue

The Waterboys
Out Of All This Blue

Veteranen bjuder på moderna takter

GAFFA

Album / BMG
Utgivning D. 2017.09.08
Recenserad av
Janne Hallman

Det låter ganska osannolikt, men tydligen har Waterboys haft 73 medlemmar som kommit och gått sedan starten 1983. Den ende som varit med hela vägen är Mike Scott – solen som alla andra kretsar kring. På Out Of All This Blue är 58-åringen från Edinburgh givetvis i fokus på sång, gitarr och piano, men utöver det har det hänt nåt.

Det är till att börja med en dubbelgiv med 23 låtar, men mer uppseendeväckande är att han till stora delar släppt de irländska influenserna, och blandat in klassisk R&B, soul och funk samt lite hiphopinspirerade rytmer. Mike Scott försöker tack och lov inte att rappa, men nog har bandet fått ett schysst driv och sväng som saknats på det senaste decenniets albumsläpp.

Men poppen är hela tiden grunden, och eftersom Scotts röst inte tappat minsta lilla oktav med åren så känns det mesta bekant ändå. Textmässigt är det inga nyheter; Out Of All This Blue är två tredjedelar kärlek och romantik och en tredjedel historier och betraktelser. Ändå, att kunna beröra så pass mycket efter nästan 35 år i branschen är få förunnat och nåt att lyfta på hatten inför.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA