x
Courtney Barnett & Kurt Vile: Lotta Sea Lice

Courtney Barnett & Kurt Vile
Lotta Sea Lice

Tacka 2015 för detta överraskande samarbete

GAFFA

Album / Matador
Utgivning D. 2017.10.13
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Courtney Barnett döpte sitt album till Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit och med låtar som beskrev tankar hon förmodligen fick när hon bara satt och var, introducerade hon sig med en paradoxalt monoton men underhållande låtleverans. Samma år, 2015, ställde Kurt Vile (en numera veteran inom konsten att inte ta allt på för stort allvar) en fråga som han förmodligen förväntade sig att lyssnarna själva skulle få: "What was the meaning of the last line?" Varpå han svarade så ärligt och kärnfullt: "I'm just kidding around over here."

Den lidelse som dessa två delar för det till tyckes banala livet som de flesta kan känna igen sig i, och den nästan motsägelsefulla lyxen att kunna ta sig tid att reflektera över det, är den absolut bästa kombinationen i denna överraskande utgivning. Albumet överraskar dock inte lika mycket i sitt innehåll. Backningen av de många otroliga namn som bland andra Janet Weiss från Sleater-Kinney lovade ett exalterande album. Men vi får inte riktigt alltid det.

Over Everything står emellertid som en solklar soldrypt favorit. En oväntad vänskap mellan Barnetts och Viles röster och en magisk uppvisning i medryckande ackordföljder på banjon. Albumet levererar många sådana stunder trots några onödigt långsamma moment.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA