x
Zola Jesus: Okovi

Zola Jesus
Okovi

Djärvt nedskalad electropop

GAFFA

Download / Sacred Bones
Utgivning D. 2017.09.08
Recenserad av
Kristofer Hadodo

För snart fem år sedan arrangerade Nicole Hummel om några av sina tidigare alster med hjälp av en stråkkvartett, först för konsertsammanhang, senare även för dokumentation i form av albumet Versions. På efterföljande släpp, Taiga, utökades stråkarna med en omfattande blåssektion.

I år är de symfoniska inslagen nedskalade till endast en cello. Men cellon får mycket utrymme och trakteras väl av Shannon Kennedy från obskyra noiseduon Pedestrian Deposit. Bland annat byggs singeln Exhumed på dramatiska celloattacker medan Witness verkar låna en hel del till sitt ödesmättade arrangemang från Lalehs Snö. Faktum är att mycket på Okovi är nedskalat, som introt Doma och den smått kusliga Ash To Bone, vilket är ett djärvt steg att ta efter den pampiga föregångaren.

Efter några spår reduceras dessvärre den potentiella wow-faktorn. Hummels röst känns aldrig särskilt engagerande, tempot slokar och låtarna tenderar att klumpas ihop. Ska man plocka russinen ur kakan är det suggestiva Veka och den på alla plan eleganta Remains som sticker ut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA