x
Frida Sundemo: Flashbacks & Fridays

Frida Sundemo
Flashbacks & Fridays

Befinner sig i ett annat universum

GAFFA

Album / Cosmos
Utgivning D. 2017.10.06
Recenserad av
Simon Lundberg

Blippande stjärnor, syntar formade som raketer och en astronaut som svävar förbi i takt. Den här bilden vill Frida Sundemo måla upp på sitt internationella debutalbum (som det står i pressmeddelandet). Det är rymdinspirerad glad och luftig pop som går väl ihop med Fridas unika röst.

Samtidigt blir lyssnaren lite skriven på näsan. Det är lite som att måla köttbullar när du får i uppgift att fylla en tavla med någonting svenskt. Att tolka rymden är ingenting nytt och visserligen är det riktigt talangfullt att lyckas förmedla det i musiken. Problemet är väl att det gjorts bättre tidigare.

Om vi nu ska fokusera på det positiva så lyckas den ensamma astronautkänslan nå fram i oemåtståndliga Keep An Eye On Me. Ironiskt nog är låten Astronaut den minst "rymdiga" med sina dimackord spelade på piano. Fin dock.

När Frida blir sådär peppig att det känns som hon kan framkalla död när som helst blir det trevligt men lite krystad hitpop i We Are Dreamers och Forever Us. Favoriterna överlag är mystiska Gold och när Loney Dears röst blandas in Violent blir det filmisk rymdmagi.

Trots flera fullpoängare sedan debuten 2010 är det svårt att nu få ett grepp om Frida. Hon kanske är för långt borta i ett annat universum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA