Pale Honey : Devotion

Pale Honey
Devotion

Jakten på ett eget uttryck brukar ta tid – inte här

GAFFA

CD / Bolero
Utgivning D. 2017.10.13
Recenserad av
André Spång

Pale Honey är självklara, trots att detta bara är bandets andra skiva finns det ett Pale Honey-sound som utmärker sig. Jakten på ett eget uttryck brukar ta tid, dröja. Nybakade band brukar ge sig ut på olika, lyckade och misslyckade, musikaliska utflykter innan man hittar något man är bekväm med. Pale Honey uppvisar sin gitarrbaserade, minimalistiska rock som den var gjuten i bandets själ.

Samtidigt är Devotion något helt annat än den självbetitlade debutskivan. Detta är Pale Honey med extra allt. Mer fart, mer attityd, mer rock och mer mystik. Gitarren är massiv, Tuva Lodmark sjunger med en otvivelaktig attityd. Den släpiga sången är suggestiv och lyfter tillsammans med det mer live-anpassade soundet.

Get These Things Out Of My Head är albumets mest framstående låt och sticker ut med sin självutlämnande text. Tuva Lodmark sjunger om hur det är att leva med tvångssyndrom och påvisar kärnan i lyriken. Komplexitet i texterna är ständigt närvarande. De flesta spåren avhandlar i grunden relationer, invecklade resonemang gifter sig med simpla ord och resulterar i en skiva du kan både tralla och gråta till.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA