x
Min Stora Sorg: Bitch Lover Child Mother Sinner Saint

Min Stora Sorg
Bitch Lover Child Mother Sinner Saint

Skrapar ihop livsskärvorna och skapar popmagi

GAFFA

Album / Min Stora Sorg
Utgivning D. 2017.09.28
Recenserad av
Simon Lundberg

Det är svårt att inte bli hänförd av Anso Lundin som gömmer sig bakom Min Stora Sorg. Det finns ingenting som hon rört vid musikaliskt som förvandlats till någonting som kan beskrivas som mediokert eller dötrist.

Hennes senaste album som är en given blinkning till Meredith Brooks klassiker Bitch är inget undantag. Fast på något vis får vi ändå en mer utvecklad Anso. En mamma, en dotter, en vän och en partner som skrapar ihop skärvor av livet och förvandlar det till svensk popmagi.

Kopplingen till privatlivet är väldigt tydlig. Särskilt i mellanspelen (lyssna på eulogin i RIP, sammanbrottet i Happy Camper eller inledningen Mamma). Men också i Sommarregn som med sin tunga bas och välskrivet vackra text fångar lyssnaren som i trans. Eller som i gråtdiscot Vakna Nätter.

Även om sju producenter assisterat på skivan så låter det enhetligt. Som en spretig enhet som på ett fantastiskt sätt skriver sin egen historia. Om du bara har tid för två låtar så missa inte sensuellt viskande electrosexlåten Paus eller Truth Song där Anso skriker tills lungorna går sönder gömd bakom uppfuckad grungetechno.

Rådet är dock att lyssna på allt. Flera gånger. Du behöver det här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA