x
Pink: Beautiful Trauma

Pink
Beautiful Trauma

Popstjärnan levererar budskap och hits

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2017.10.13
Recenserad av
Karin Lillbroända

Pink är den friska fläkten i popindustrin som samtidigt är mammigt trygg. Hon är en cool morsa som svär och säger ifrån, men som också är stabil, klok och varm. Till skillnad från många andra i popgenren har Pink profilerat sig som en popartist med mer budskapsbetonade texter, och så även här. Stundtals blir man riktigt berörd.

Med Beautiful Trauma, Pinks sjunde album, levererar hon enligt förväntan – och den kan med rätta vara hög för denna superartist. Albumets första halva består av en handfull potentiella hitlåtar. Eminem, rapp i käften och i skojfrisk högform, dyker upp på Revenge, en rätt så kul låt som handlar om att hämnas på otrogna partners. Varning för öronmask på grund av den tralliga melodin.

Som vanligt är det lite tristessvarning när albumet rullar in på upploppet. Det är inte så illa att låtar tvingas stämplas som meningslös utfyllnad, men någon ointressant svulstig ballad dyker upp bredvid en blekare kopia av (den framtida hitlåten?) Whatever You Want.

Pink fortsätter att befinna sig i popindustrins absoluta finrum. Hon plockar de bästa russinen ur Max Martins, Shellbacks och andra superproducenters kakor och levererar ingenting halvdant.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA