x
King Krule: The Ooz

King Krule
The Ooz

Vem är Archy Ivan Marshall?

GAFFA

Album / XXL
Utgivning D. 2017.10.13
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Den här unge mannen vet troligen varken vem han är eller vem han skulle vilja vara. Den innerliga osäkerheten har han alltid förstärkt med musiken, som han introducerade till världen för sex år sedan med The Noose Of Jah City. Han tog nya steg i lindansen när en ny persona i Archy Marshall, hans födelsenamn, kom ut med en samling låtar där rytmen och rimmen var mycket mer framträdande. Hans orubbliga kärlek till poesi som uttrycksform agerar horisontell stång. Den som håller honom från att falla i ett oigenkännligt mörker.
 
Samtidigt som det är väldigt svårt att beskriva musiken, är det omöjligt att inte känna igen en King Krule-låt när man hör den. Till och med utan den brutalt orafinerade basrösten skulle den här estetiken kunna pekas ut i samtidens ljudmassa.
 
På The Ooz ger de 19 låtarna det hela en form som, trots några instabila stunder, blir en praktiskt taget visuellt stimulerande, nästan filmaktig resa på osäkerhetens många farliga vatten. Det är en flört med hiphop, som på första låten Biscuit Town. Det är en uppvisning i punkens aggressivitet, som på Emergency Blimp. Men som på titellåten The Ooz och otaliga andra stunder är det atmosfäriska ballader som man ständigt vill återkomma till och bäddas in i.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA