x
Lindstrøm: It's All Right Between Us As It Is

Lindstrøm
It's All Right Between Us As It Is

Tröttheten är ett faktum

GAFFA

Album / Small Town Supersound
Utgivning D. 2017.10.20
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

It's All Right Between Us As It Is är som att ta en extra dos av melatonin efter en bra sommarkväll. Peppen och känslorna börjar på topp men snart så kommer dåsigheten och innan du vet ordet av har du däckat i soffan. Norrmannen Lindstrøm har länge stått i framkant för den nordiska disco-vågen med sina slicka produktioner. Inte längre.

Tomma ekon av Moroder och rymdsyntharna i Laserdance står i armkrok med ett flertal skamlösa lån från 80-talshit, en vana trogen för Lindstrøm. Inte för att det är helt tomt bakom skynket. Spire med sitt Don’t You Want Me-intro visar var skåpet ska stå. Hoppet finns än kvar med slingglädjen Tensions. Sedan, när norrmannen bestämmer sig för att kopiera ett annat 80-talsintro med Sorry, så börjar tristessen slå in. Mellanspelet Versatile Dreams och studsbollsbeatsen i Shinin väcker dig till liv igen, men då är det redan försent. Tröttheten är ett faktum.

När nu-disco-vågen sköljde över oss för ett decennium sedan så var det kul och nyskapande i sitt oförskämda retrolåneri. Mycket har inte hänt sen dess. Lindstrøm har varit mycket bättre än så här och trots titeln så känns det här definitivt inte okej oss emellan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA