x
Niall Horan: Flicker

Niall Horan
Flicker

Tar vid där One Direction tog slut

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2017.10.20
Recenserad av
Josefi Jönsson

Redan innan One Directions uppbrott var det självklart vad samtliga medlemmar skulle ta sig an rent musikaliskt. Harry skulle anamma sina givna retrovibbar fullt ut, Liam och Louis som alltid spelat säkra kort skulle förbli nutida – och sen var det ju då Niall. Han som alltid tycktes trivas som bäst när tempot saktades ned.

Därför kommer det inte alls som någon förvåning att hans första egna alster är just det – sakta. Närmast blir detta en mjukare introduktion av det som tidigare setts av den irländska artisten. Det blir som en avbild av vad man tänker brukar spelas i bakgrunden på ett café. Det är först framåt slutet av denna ljumna uppvisning som det börjar hända något. Men inte ens då är det särskilt oväntat. 
 
Egentligen går det inte heller att vara besviken. Redan de gånger Niall fick chansen till fria tyglar i One Direction presenterade han sig som en enkel kille med en akustisk gitarr. Och det är precis vad han visar upp även nu ståendes på egna ben. Kanske innebär det att han hittade sig själv där i slutet av pojkbandseran. Den insikten till trots går det dock inte att sticka under stol med att det i slutändan blir väldigt tråkigt.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA