x
Miss Li: A Woman's Guide To Survival

Miss Li
A Woman's Guide To Survival

Ömsar skinn och blir en i mängden

GAFFA

Download / Sony
Utgivning D. 2017.11.24
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Att skynda långsamt har aldrig varit Linda Carlssons melodi. Så fyra år var det nog få som räknat med att det skulle dröja för uppföljaren till 2013 års Wolves. Särskilt inte då första aptitretaren Bonfire prånglades ut redan sommaren 2016.

Nåväl. Album nummer åtta hinner med minsta marginal lanseras innan året klingat ut och det visar sig att Miss Li ömsat skinn, ännu en gång. Inget av den lekfulla, spontana och gapiga debutanten med det stora pianot som släppte tre album på ett knappt år finns kvar på A Woman's Guide To Survival. Här handlar det snarare om ett slags genomarbetad, omsorgsfullt arrangerad och ambitiöst framförd reggae, soul och R&B-variant. Fast det svenska ursprunget gör att resultatet känns sådär.

Aqualung är onekligen kraftfull, sparsmakade You Only skapar spänning och Seduce Me Slowly har gospelpotential men Love Hurts, Beautiful, Hurricane och Dangerous är bleka låtar som grusar helhetsintrycket och visar att Carlsson inte har särskilt mycket soul att komma med.

Att i år parkera Miss Li jämte kolosser som Alicia Keys, Sia och Lady Gaga – stilmässigt alltså – eller otaliga andra artister i deras kölvatten, skulle inte verka ett dugg konstigt. Men där har vi också problemet. Miss Li har i sin strävan att ständigt utvecklas försummat sitt unikum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA