Dream Lake: Lux

Dream Lake
Lux

Som en självhjälpsbok för sinnet

GAFFA

CD / Niwi
Utgivning D. 2017.11.24
Recenserad av
Simon Lundberg

Ett djupt andetag och sen är allt bra. Den där oslagbara känslan. Lugnet. Välmåendet. Det här är inte mitt försök att skriva en självhjälpsbok – det är bilden som svenska Dream Lakes debutalbum Lux förmedlar.

Luftiga poptrummor, drömska gitarrslingor och hypnotiserande stämmor gifter sig naturligt med de atmosfäriska syntharna som ekar kvar i huvudet långt efter lyssning. Den magiska duon lyckas förmedla en känsla av lugn och hopp i sina musikaliska uppenbarelser. Prova att blunda samtidigt som du lyssnar!

Singlarna Runaway och särskilt Midnight Sun står ut i massan med något som skulle kunna beskrivas som "extremt trevlig pop" som är genomtänkt till minsta luftiga puls från bastrumman och de lekande, men aldrig intensiva, looparna från synthen.

Tematiken kretsar kring väderfenomen runt ikring oss och det går väl ihop med den nästan spirituella känslan. Även om ingen annan slår singlarna på fingrarna så är det ett väl genomtänkt och välarbetat album. Njut särskilt av de instrumentala bitarna som intro, outro och intermission. Magi.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA