x
Felix Wickman: Dreaming In The End Times

Felix Wickman
Dreaming In The End Times

Obändiga melodier som blir allt mer intressanta för varje lyssning

GAFFA

EP / Kvalität
Utgivning D. 2017.12.22
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Efter att tidigare ha släppt två EP:s och en fullängdare där han metodiskt format sin musik till något eget, till att låta alla influenser och alla beröringspunkter bli amorfa och oviktiga, fortsätter Felix Wickman att övertyga och imponera.

Det här är en EP med fem spår som fortsätter på den väg han trampat upp. Musik som lunkar fram till en nästan omärkbar monoton rytm, musik som upprepar sig, men som hela tiden avslöjar nya lager, som hela tiden blir mer intressant, mer viktig, mer nödvändig; piano, blås, intrikata arrangemang, obändiga melodier.

Med små och subtila medel hittar Felix Wickman stämningar, melodier, känslor som man som lyssnare knappt anar vid en första kontakt, men som stiger, växer, tar över och besegrar utan att man förstått vad som hänt. Man bara följer med, man bara ger sig hän. Även om den lätta monotonin är lika nödvändig som dominerande är kanske det enda som går att anmärka på här att det bara är fem spår. Men å andra sidan är det fem spår som man fortsätter att utforska lyssning efter lyssning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA