x
Får Kraftwerk att framstå som ett gäng dansande farbröder

Tchaïd , Trans Musicales

Får Kraftwerk att framstå som ett gäng dansande farbröder

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Egentligen är det mycket bättre än vad betyget säger. Men det är något som saknas, något väsentligt.

Tchaïd blandar traditionell Bretagnes-sång med tung suggestiv elektronika och det låter riktigt förbannat bra. Det är tunga rullande rytmer med en elektronisk bas och lagom med maskinljud för att fylla ut ljudbilden och över det en mässande, vacker och hypnotisk sång. Det är otroligt effektivt och låter fantastiskt. Den lite udda sången med den väldigt rytm-tunga musiken är nästan kommersiell i all sin avighet och det är mycket attraktivt.

Men sångaren står som fastspikad i golvet, helt stel och orörlig och han får nästan Kraftwerk att framstå som ett gäng dansande farbröder. Det är synd då det inte finns några visuals, är hyfsat statiskt ljus och musiken är så svängig och full av rytmer. Det rubbar hela framträdandet och de gånger han inte sjunger går han snabbt in i skuggorna och står lika stel där och väntar på sin nästa insats. Killen bakom maskinparken gör sitt bästa för att dansa, digga med huvudet och teatraliskt trycka på knappar eller vrida på rattar, men det räcker inte och bandet jobbar lite i motvind.

Men de drar en stor publik och verkar vara lite av lokala favoriter i Rennes och lyckas trots seg sceninsats att få till ett ruskigt driv och sväng mycket tack vare den hjälpsamma publiken.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA