x
Corrosion Of Conformity: No Cross No Crown

Corrosion Of Conformity
No Cross No Crown

En lätt förgången stund med sydstatsrockarna

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2018.01.12
Recenserad av
Amelie Schenström

Lätt fånget men kanske ännu lättare förgånget. Visst kan en ha en skön stund med Corrosion Of Conformity och deras No Cross No Crown men så värst långvarig relation lär det inte bli. Den mastiga skivan på över 14 spår och 53 minuter varierar sig inte nog för att hålla intresset uppe. Det blir rätt segt och enformigt efter ett par varv i spelaren. Det hjälper tyvärr inte att den återvändande sångaren Pepper Keenan har en röst som står sig helt fint efter 35 år i tjänst.

Det är stoner och sludge och amerikansk sydstatsrock/metal så det står härliga till. Ibland kan en till och med befara att det ska galoppera iväg mot country-hållet. Grundkonceptet är helt okej men det blir bara för mycket av för mycket, låtarna såsar ihop sig, även om bandet gör flera försök med särskiljande instrumentala inslag.

Några spår med presumtiv hitpotential finns ändå, såsom Cast The First Stone och Forgive Me. Det går absolut att lyssna till detta men det finns mycket bättre musik att fånga upp out there. Gör det.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA