x
Necrophobic: Mark Of The Necrogram

Necrophobic
Mark Of The Necrogram

Väloljad svartmålad death metal

GAFFA

Download / Century Media
Utgivning D. 2018.02.23
Recenserad av
Kristofer Hadodo

En av Stockholms äldsta dödsplutoner stoltserar med ett ovanligt vitalt manskap på åttonde studioalbumet. Enda kvarvarande originalmedlemmen, trumslagaren Joakim Sterner, får återigen sällskap av originalsångaren Anders Strokirk. I övrigt är det gitarristduon Sebastian Ramstedt och Johan Bergbäck samt Firespawn-bekante Alex Friberg som backar. Resultatet är enhetligt, framåtskridande och piggt. Och fortfarande handlar det om dödsmetall med smakfulla drag av black metal. Hej, Crown Of Horns!

Skivans gitarrsolon skyndar inte bara förbi utan förvaltas väl i de ambitiöst varierade arrangemangen. När Necrophobic lättar på gasen ges också utrymme för mer gung, mer tyngd och mer melodi. Faktum är att Tsar Bomba är rätt trallvänlig, på det där käcka Amon Amarth:ska viset. Vem hade trott det?

Necrophobic uppvisar dock sin allra mäktigaste sida i de svindlande snabba stunderna, till exempel Mark Of The Necrogram, Sacrosanct och den utsökta Pesta vars stick liknar en lyckad korsning mellan Laibachs teatrala värld och Marduks svärta.

Det svenska dödsmetallåret ståtar med andra ord med ännu en imposant giv.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA