x
Arrows Of Love: Product: Your Soundtrack To The Impending Societal Collapse

Arrows Of Love
Product: Your Soundtrack To The Impending Societal Collapse

Kickstarta året med en käftsmäll

GAFFA

Album / I'm not from London
Utgivning D. 2018.01.08
Recenserad av
Alex Pettersson

Vad kan väl vara bättre än att kickstarta året med en redig jädra käftsmäll? Även om Product: Your Soundtrack To The Impending Societal Collapse tekniskt sett släpptes redan 2017 så känns ändå brittiska Arrows Of Love, på pappret, som ett perfekt band att ringa in 2018. Detta om det inte vore för att bandets andra fullängdare dessvärre dras med några mindre problem.

Ibland förs tankarna till noise rock-hjältar som Sonic Youth och Brainiac, inte minst med tanke på de ofta dissonanta gitarrlandskap som präglar större delen av skivan. Steve Albinis okände tvilling tycks så att säga haft mer än ett finger med i spelet, stundtals med gitarrer så nedstämda att al dente inte ens duger som referensord för att beskriva strängarnas kondition. Så länge allt gott.

Dessvärre har skivan en tendens till att lite för ofta tappa tempo till vad som mest utmynnar i utfyllnad. Hade ett par av “balladspåren” kapats hade Product: Your Soundtrack To The Impending Societal Collapse nosat på de riktigt höga poängen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA