x
Honeymilk: I Want You To Be Very Happy

Honeymilk
I Want You To Be Very Happy

Melankolisk pop av bästa sort – när bitarna faller på plats

GAFFA

Album / Birds Records
Utgivning D. 2018.01.26
Recenserad av
Daniel Andersson

Stockholmsbaserade popmakarna Honeymilk, med ett förflutet i gotländska Urmas Plant, satsar helhjärtat på feelgoodmelodier och medryckande refränger. Öppningslåten och singeln The Nothing New inleds med Beach Boys-körer, för att sedan utvecklas till en trivsam 90-talsdänga i samma anda som Popsicle. Sångaren Marcus Admund har en bra röst, men utan att sticka ut. Och detsamma gäller dessvärre musiken. Nämnda låt är ett av få undantag. 

Det är inget fel på viljan, men handklappen och de snirkliga gitarrerna ger en inövad känsla, vilket resulterar i ett album som kväver det egna uttrycket. I grunden präglas produktionen av en uppfriskande frihetskänsla, men denna sida hämmas. Honeymilks potential kommer inte till sin rätt.

På plussidan hittas de charmiga 70-talsgitarrerna som genomsyrar softa Don’t We All och drömska Havslåten bjuder på skön eskapism. Avslutningsvis: duetten Coming Home, tillsammans med Melbys Matilda Wiezell, tillhör det bästa som samtliga varit inblandade i. Melankolisk pop av bästa sort – bitarna faller på plats.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA