x
Spice Boys: Glade

Spice Boys
Glade

Gitarrerna svärmar som ilskna jordgetingar

GAFFA

Album / PNKSLM
Utgivning D. 2018.01.12
Recenserad av
Daniel Andersson

Behöver världen ytterligare ett band som använder ”jävligt mycket pedaler”, för att citera medlemmarna själva? Låtarna Spice City Boys, Cities och Fuk Luv ger ett rungande ja. Umeåkvartetten, sajnade av Stockholmsbaserade PNKSLM, låter som ett band som snott farsans bil, kört ut i natten, för att hitta den bästa festen. Det är fullt ös. 

Debutalbumet har sina dalar, men topparna överglänser svackorna med råge. Ljudbilden är skramlig, bullrig och ibland är det mer oväsen än musik. Gitarrerna svärmar som ilskna jordgetingar. Spotifygenerationen testas rejält och de lugna stunderna ger välbehövliga andningspauser. Instrumentala surflåten Citrus Blossom blir ett oväntat andningshål och The Seeds-doftande Pizza Flavoured Kisses har ett skönt driv. 

I min värld är detta garagerock med hjärtat på rätt ställe – publiken får komma av intresse, inte tvärtom. Breathe In Breathe Out ger utslag på richterskalan och det är uppenbart att medlemmarna gör allt för att fånga den råaste av känslor: ungdomlig frustration. De lyckas.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA