x
Dream Wife: Dream Wife

Dream Wife
Dream Wife

Känslomässigt ambivalent och stark debut

GAFFA

Album / Lucky Number
Utgivning D. 2018.01.26
Recenserad av
Andreas Trella

Den Londonbaserade poppunktrion Dream Wife albumdebuterar med en trallig, upprorisk, energiskt driven, melodiskt stark och simpel utformad kompott. Ett album som med de absolut enklaste medel möjliga väcker något mycket basalt men samtidigt obeskrivligt starkt inom en.

Framför allt är Fire ett praktexempel på ett spår som besitter det där odödliga rebelliskt och känslomässigt styrda upproret som man trodde skulle gått över någon gång efter högstadiets omtumlande dagar, men nu återigen tänds på som en skogsbrand i hjärtat och sliter upp det emotionella arkivet man låst långt inne i huvudet.

Dream Wifes debut känns lite som den där förlorade ungdomskärleken som gör en förvirrad, förtvivlad och lätt som en fjäder. Det är en märklig känsla. Märklig och stark som fan. Trots den tralliga masken känns spåren påtagligt sentimentala och river så väl upp gamla som helt nya sår i själen.

Dream Wife är en strålande debut och en perfekt berörande platta att sätta på när man vill dansa sönder en lägenhet med en ambivalent och självklar sinnesstämning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA