x
CB3: From Nothing To Eternity

CB3
From Nothing To Eternity

Svenskarna skapar egen drömvärld i rymden

GAFFA

Album / Lazy Octopus
Utgivning D. 2018.01.12
Recenserad av
Anders Fridh

Med From Nothing To Eternity skapar svenska CB3 en egen drömvärld i rymden. En värld som är introvert och monoton. Drönig dagdrömmarmusik med fokus på stämningar snarare än melodier. 

Den klassiska sättningen med gitarr, bas och trummor för tankarna till powertrios som Rush och Budgie. Inspirationen finns också främst där, i 70-talets psykedelia och tyngre bluesrock. I Charlotta Anderssons kristallklara gitarrspel hörs mjuka folktoner och vissa Ted Nugent-influenser – från tiden då han fokuserade på att göra storslagna låtar istället för att älska vapen och döda syntar. 

Johan Nilssons bas och Nathanel Salomonssons trummor skapar den solida grund varpå Anderssons svävande gitarrmattor vilar. Tonen är varm och inbjudande. Inget bryter av den mjuka känslan. CB3 skulle vinna på att vässa klorna och bli lite taggigare – särskilt med låtlängder uppemot 13 minuter och utan en sångare. Det gömmer sig inga angenäma överraskningar i CB3:s kosmos. From Nothing To Eternity saknar den riktiga skärpan men är en lovande startpunkt för vidare rymdfärder.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA