x
Janice: Fallin' Up

Janice
Fallin' Up

Gör dig redo att golvas av den svenska souldrottningen

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2018.02.02
Recenserad av
Karin Lillbroända

Janice, en ny stjärna på den svenska soulhimlen, har med sitt debutalbum Fallin' Up gjort musikvärlden mycket gott. För det första, att faktiskt följa upp en handfull supersinglar med en ordentlig platta. Att Janice redan nu presenterar sig med ett gediget album är ett jordskalv jämfört med de EP:s och lösa låtar vi är vana vid att få i all evighet av främst svenska artister. Janice har med besked tagit klivet in i dina högtalare.

Fallin' Up har svarvats fram med stor omtanke och precision. Du blir omedelbart fångad av albumets hittigaste alster, sommarens superhit I Got You och übercoola Black Lies, men herregud vilka diamanter som gömmer sig bland dem. You Only Say You Love Me In The Dark är inte bara en titel som få mäktar med, det är också en ballad så hjärtskärande att du inte hört något liknande sedan soulen uppfanns.

Det är ett gott antal gånger gåshud kan uppstå under de 13 spåren. Produktionerna är fenomenala, inte främst för att de återupplivar funk och disco så briljant, utan för att de ofta står tillbaka för att lyfta Janice röst till skyarnas skyar.

Albumet avslutas med senaste singeln Queen, en låt som ger dig den där typen av klump i halsen som uppstår när allt känns så jävla härligt att man vill skrika från toppen av ett berg. "I can do anything, you make me feel like the queen of fucking everything" sjunger Janice, och exakt så får hon dig att känna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA