x
Club 8: Golden Island

Club 8
Golden Island

Cool chillout med legendarisk klubbduo

GAFFA

Album / Labrador
Utgivning D. 2018.01.26
Recenserad av
Janne Hallman

Den ofattbart produktive Johan Angergård (The Legends, Acid House Kings med flera) är tillbaka igen, nu som ene medlemmen i duon Club 8. Bandet har funnits i drygt 20 år och gjort tio album, alla av god, ibland lysande kvalitet. Golden Island hamnar nånstans mittemellan med sin svepande, drömska och rogivande electronica.

Sångerskan Karolina Komstedt viskar hemlighetsfullt fram texterna, medan musiken smyger och tassar älvlikt runt hennes röst. För namnet till trots gör inte duon dansant klubbmusik, snarare det man lyssnar på när man vill varva ner efter en hektisk afton på Berghain eller liknande svettiga institutioner.

Ibland hettar det dock till, som i Lost och Touch You, där de låter som Fever Ray på halvfart, med klinkande marimba/xylofoner, överstyrda röster och suggestiva rytmer. Likaså är reggaeinfluerade Fire riktigt cool med sitt sköna baktaktsgung och syntblås.

Övriga låtar har dessvärre en tendens att flyta ihop och ger inget riktigt avtryck. Men som ett soundtrack för långa promenader i trolska skogar är Golden Island helt perfekt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA