x
Clara Strauch: Islands

Clara Strauch
Islands

Drömsk folk med sirensk sång

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2017.01.01
Recenserad av
Jesper Robild

Bara några dagar efter att Islands släpptes blev Clara Strauch tilldelad STIMs prestigefyllda låtskrivarstipendium. Låten är en ur en handfull som svensk-amerikanskan släppte som ett smakprov inför sitt nya album. Clara verkar spendera en hel del tid på andra sidan Atlanten, och jag kommer osökt att tänka på en ung duo som jobbar på liknande vis.

I allra första hand är det själva musiken som hamnar bredvid First Aid Kit om vi sorterar efter genre. Det är amerikansk folk med akustisk gitarr, ståbas, försiktiga stråkar och ursnygga sångstämmor. Någonting med Islands känns lite smartare än nämnda duo. Drömska partier med sirensk sång bjuder in till eftertänksamhet mellan textpartierna. Clara verkar ha en svaghet för naturtematik – till synes är omslaget fotograferat under vatten, och så har vi ju själva titeln.

STIM-stipendiet kommer användas till Claras debutalbum Persephone som släpps senare i år. Gillade du First Aid Kit är det definitivt något att hålla utkik efter. Jag hoppas innerligt att marknaden inte blev mättad.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA