x
Rbecka: Run

Rbecka
Run

Episk soul-pop

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2017.01.01
Recenserad av
Jesper Robild

Rebecka Rydberg, 19 år från Järfälla är en av de yngsta medverkande i Stjärnskott hittills. Åldern får en verkligen att höja på ögonbrynen – dels med tanke på hennes CV, men kanske framför allt med rösten i åtanke. Rbecka har redan släppt flera singlar och uppträtt i kreddiga sammanhang, inte minst på Malmöfestivalens största scen inför 20 000 besökare.

Inspirerad av röster besuttna av bland andra Florence Welch och Bishops Briggs skapar hon tillsammans med sina låtskrivare något som definitivt är lättillgängligt. Soul-pop, nästintill kompatibel med kommersiell radios utbud. Men – här finns djupare grejer, både ovanför och under ytan. Run är dramatisk, mörk och atmosfärisk utan att bli navelskådande. Nej, här snackar vi episkt.

Så var det rösten ja. Det är bara en handfull gånger om året vi blir exponerade för unga röster med så här mycket själ och finess. Oftast i TV4:s Idol. Rbecka skulle lätt kunna konkurrera med de flesta jämnåriga – och äldre – deltagare i de senaste årens säsonger.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA