x
Ty Segall: Freedom's Goblin

Ty Segall
Freedom's Goblin

Så mycket mer än rundgång och slammer

GAFFA

Album / Drag City
Utgivning D. 2018.01.26
Recenserad av
Fredrik Langrath

Någon borde ge Ty Segall ett valv där han kan lagra låtidéer, liksom Prince hade. I likhet med prinsen tycks Segalls kreativitet vara ostoppbar. Minst en skiva varje år under eget namn och därtill oräkneliga sidoprojekt.

Freedom’s Goblin innehåller några av gitarrhjältens allra starkaste låtar i karriären. Särskilt de renodlade balladerna känns som självklara klassiker. I Cry Cry Cry får den nakna rösten briljera och det blir tydligare än någonsin att Segall är så mycket mer än rundgång och slammer. Alta börjar lugnt och försiktigt och stegrar sedan till en av de vassaste gitarrattacker som signerats Kalifornia-sonen. Avslutande And Goodnight är med sina tolv minuters oljudskonst en uppvisning som kan mäta sig med Neil Young & Crazy Horse.

Tyvärr finns här också låtar som Meaning med en falsksång som inte ens en mor kan applådera. Och Despoiler Of Cadaver låter mer som en parodi på Marilyn Manson än en riktig låt. Om Ty Segall bara arkiverat några låtar i valvet, istället för att göra ett dubbelalbum, hade detta kunnat bli hans bästa i karriären.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA