x
The Go! Team: Semicircle

The Go! Team
Semicircle

På äventyr utan att äventyra

GAFFA

Album / Memphis Industries
Utgivning D. 2018.01.19
Recenserad av
André Spång

Inledningen av The Go! Teams femte fullängdare är en regnbåge doppad i MDMA-injicerat gelatin, Semicircle är bombastiskt, kantigt och flamboyant. Sömmarna håller på att spricka av de tvära kasten, den musikaliska frigörelsen och sångerskans Ninjas stötvisa sång.

Semicircle blir sedan mer och mer melodisk. Trumpeter, klockspel, trianglar och flöjter slår upp ett spår i den snåriga djungeln och hittar ut i den instrumentella och harmoniska gläntan Cichos Radical.

The Go! Team överger inte en genre i hopp om musikalisk utveckling, The Go! Team adderar och bygger på i samma anda som personen som myntade uttrycket ”extra allt”. Old school-hiphoppen är kvar i samma skepnad, som i She’s Got Guns och funken är närvarande i All The Way Live.

Att skivan tappar speed under sista tredjedelen ser jag mest som en konsekvens av den fartfyllda inledningen men de avslutande, ganska anspråkslösa poplåtarna fyller en vital funktion; att avvika och bryta av från extra allt till alldaglighet förhöjer upplevelsen och cementerar insikten om att glass inte är gott om man äter det hela tiden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA