x
Sarah Klang: Love In The Milky Way

Sarah Klang
Love In The Milky Way

Vansinnigt vacker är Vintergatan

GAFFA

Album / Pangur
Utgivning D. 2018.02.09
Recenserad av
Emil Viksell

Det som hänt kring Sarah Klang den senaste tiden – med På Spåret, bölande konsertbesökare och kommande David Bowie-hyllningar i Globen – har liksom bara varit en försmak på vad denna gudabenådade sångerska kan och kommer att uträtta i musikens namn. Bara prologen på en lång och storslagen karriär.

Det går liksom inte sia något annat när man ställs inför göteborgskans artisteri. Första gången undertecknad såg henne live så började han kippa efter andan – ni vet, som man gör när tårarna kommer helt oannonserat. Det var närmast chockartat, som när Vivian Ward (Julia Roberts) ser opera för första gången – för er som kan era ostiga 90-talsreferenser.

Debuten Love In The Milky Way förvaltar på ett helt fenomenalt sätt den ädelt sorgsna countrysoul-persona som Klang odlat så här i prologen. Musiken tar avstamp i traditionell americana. Men där många av genrens förkämpar fastnar i ett felfritt och formstöpt uttryck, fyller Klang sin musik med en sällsynt själslig kraft.

När hon tar sig an Vintergatans kärleksliv gör hon det i en balansakt som går mellan Dolly Parton, Karen Dalton, Nico och Lana Del Rey. Stiliserat vemod blandas med nostalgisk längtan i ett vintagevackert ljudlandskap.

Genom landskapet rör sig Klang med sin hjärtekrossande och tårframkallande röst. Som ett slags döende diva – för att tala med Nils Dardel – skrider hon genom sitt minnes ruiner. En diva dömd att ständigt bygga nytt luftslott på det evigt spruckna fundamentet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA