x
Børns: Blue Madonna

Børns
Blue Madonna

Perfekt kombination av oväntat och snyggt

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2018.01.12
Recenserad av
Simon Lundberg

God Save Our Young Blood börjar riktigt tråkigt. Förutsägbart. Som en 2010-talskliché. Inte ens Lana Del Reys gästande röst skapar spänning. Men vid 1:06 händer någonting. Refrängen kickar igång och det låter inte som väntat. 

Det känns som en befriande omfamning som sedan lyckas hålla i sig hela albumet. En eloge för tonartshöjningen som får Lanas och huvudartistens röster att borra sig fast i medvetandet.  

Børns, eller Michigan-födde Garret Borns, underhåller sitt andra album med psykedelisk pop, rockig electronica och kaxig punkdisco. Med hans extremt genomslagskraftigt androgyna röst förför han lyssnaren som bara vill ha mer. Och mer får man.

Med ena foten i 1970-talets Fleetwood Mac och det andra i elektroniska musikens pulserande punkådror balanseras allt med en kärna som andas nutid, framtid och så klart dåtid. En perfekt kombination.

Vi får twee-smek i poppiga Sweet Dreams, balanserad retrorock i starka Man, R&B-sex i titelspåret och även autotune i snygga I Don't Want U Back. Det är välkurerat, snyggt och varje spår förvånar – på ett positivt sätt.

När 26-årige modeikonen leker med tempo, takt och ton i sina låtar faller i alla fall jag på mina knän och klickar igång albumet på repetition.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA