x
No Age: Snares Like A Haircut

No Age
Snares Like A Haircut

Har de någonsin låtit bättre än så här?

GAFFA

Album / Drag City
Utgivning D. 2018.01.16
Recenserad av
Alex Pettersson

I ärlighetens namn har jag inte varit överdrivet uppdaterad på den slamriga Los Angeles-duon No Age de sådär senaste tio åren. Ett vanligt fenomen med band det, innan allt faller ut i total glömska, under en intensiv period talas oerhört mycket om.

Trots denna långa frånvaro (jag kan ha tjuvkikat lite) så låter oväntat mycket bekant när jag nu återupptäcker bandet. Även om det fortfarande är slamrigt så har ljudbilden vuxit från det tidigare oerhört råa soundet till något klart större. Låtarna i sig har blivit aningens mer melodiska utan att på något sätt kännas tråkigare eller mer slätstrukna. Den sanslösa energin är ständigt närvarande och frågan är om No Age någonsin låtit bättre? Det enda negativa är att det efter ett tag kan kännas lite grått – som att den saknas lite färger i Snares Like A Haircuts palett.

Om Cloud Nothings vid denna årstid förra året höll i stafettpinnen för den allt mer återkommande genren 90-talsinspirerad indierock så är det i år No Ages tur. Musikåret 2018 har börjat bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA