x
Belle And Sebastian: How To Solve Our Human Problems – EP 2

Belle And Sebastian
How To Solve Our Human Problems – EP 2

En EP av utfyllnadspop och "slå på käften"-dåligt material

GAFFA

Album / Matador
Utgivning D. 2018.01.19
Recenserad av
Jonathan Eklund

Att släppa tre EP:s för att sen sätta ihop allting till ett album kan anses både vågat och tråkigt. Men visst, så kan man välja att släppa musik 2018. Det passar faktiskt listsuktande artister tämligen bra dessutom, men indieveteraner? Jag vette fan.

Första delen av trilogin How To Solve Our Human Problems dök upp i höstas, var småmysigt okej och kändes bekant. När del två nu landat har kvaliteten på materialet sjunkit rejält. Poängen med kortare EP-släpp är att leverera spets rakt igenom. Här handlar det istället om ett femspårssläpp av utfyllnadspop där det bara finns en behållning, avslutande A Plauge On All Other Boys. I övrigt hamnar vi nånstans mellan ”rycka på axlarna”-okej (det vill säga Cornflakes, Same Star) och ”slå på käften”-dåligt – jag pratar såklart om nanana:andet i inledande Show Me The Sun, för vem fan tyckte att det var en rimlig idé?

Nej, än så länge, två av tre delar in i det, är Belle & Sebastians How To Solve Our Human Problems inte någon karriärmässig höjdpunkt. Det ligger snarare och skvalpar i bottenträsket.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA