x
The Soft Moon: Criminal

The Soft Moon
Criminal

Erkänner sina egna och andras misstag

GAFFA

Album / Sacred Bones
Utgivning D. 2018.02.02
Recenserad av
Camilla Johansson

Luis Vasquez aka The Soft Moon beskriver sitt fjärde album Criminal som ett desperat försök att komma till ro i sig själv. Genom att erkänna sina egna och andras misstag som kommit att påverka honom – tydligt exemplifierat på fjärde spåret Like A Father, om avsaknaden av en far ”This head is a problem/You're the ghost of my problem.”

Även om han sedan debuten 2010 förvandlat sina inre demoner till en dystopisk mix av industriell postpunk och darkwave med pulserande syntslingor har han nu grävt ännu djupare i sig själv. Ännu djupare bland allt det där mörka vi inte vill känna. Skam och skuld, osäkerhet och rädslan att sakta förvandlas till något man föraktar. Det kanske låter som förutsättningarna för en rätt svårlyssnad skiva – avgrundsångest och monotont noise. Men det ligger en sorts vibrerande ilska i det som mer känns frigörande. Nästan dansant.

Kanske är det vetskapen om att Luis numer är bosatt i Berlin och spelade in albumet där som får mig att mer associera till svettiga EBM-klubbar, och typ … sex. Istället för enbart mörker. Klart är att Luis och hans The Soft Moon fortsätter i sitt tidigare mönster, att bli mer självklar och bättre för varje skiva. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA