x
Superorganism: Superorganism

Superorganism
Superorganism

Samtidens och framtidens pop

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2018.03.02
Recenserad av
Nadia Mattsson

Att oktetten Superorganism är en del av den globala online-generationen är tydligt. Från början kommer de från lite varstans i världen – Japan, Nya Zeeland, Australien och England. De kom i kontakt på internet, och numer är de kollektivet som trots att de bor under samma tak fortsätter skicka datafiler med musik varandra emellan. Och visst hörs det att det är åtta olika personer som drar i den experimentella och lekfulla ljudbilden.

Kollektivet lyckas på många sätt fånga samtiden i sitt musicerande med det artificiella, det elektroniska och den ljumna attityden i text och sång som känns väldigt rätt i tiden. Superorganism är något alldeles extra, och deras debutalbum är mer än bara låtarna i sig. Till hela upplevelsen hör även deras psykedeliska musikvideor som kan liknas vid ett enda stort, färgsprakande kalejdoskop med flertalet flörtar till cyberrymden.

I kollektivets egna universum verkar allt och inget vara självklart, och med sin musik har de lyckats ge en helhetsbild av allt som är nu genom att ta vara på det bästa från då. Detta mynnar sedan ut till det som kan bli framtidens pop.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA