x
Deathwhite: For A Black Tomorrow

Deathwhite
For A Black Tomorrow

Spännande i 30 sekunder

GAFFA

Album / Season of Mist
Utgivning D. 2018.02.23
Recenserad av
Amelie Schenström

En debut med angivna referenser till i flera avseenden tunga bandnamn som Katatonia och Paradise Lost och utgiven av välrenommerade Season Of Mist borde borga för spännande lyssning. Med låttitlar som The Grace Of The Dark och Death And The Master skapas förväntningar om tyngd och mörker i överflöd.

Anslaget är också dovt och skönt släpigt i öppningsintrot. Allt är på topp i sisådär 30 sekunder – innan sången börjar. Mesigt är det första ord som infinner sig. Sångrösten kan möjligen kallas trevlig, men är alltför vek och fattig på nyanser. Det från Pennsylvania kommande bandet "ghostar sig" och avslöjar inga bandmedlemmar i promoinfon eller på nätet. Vi vet alltså inte vem eller vilka som står bakom detta.

Låtarna är rätt okej men saknar samtliga originalitet. Inget sticker ut nånstans. Instrumentalinsatsen får fullt godkänt, men i spår efter spår dras intrycket ner av sången. Svag vokalinsats, veka melodier – och med en axelryckning går vi vidare mot bättre musikaliska upplevelser och lämnar Deathwhite åt sitt öde för denna gång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA