x
ShitKid: This Is It

ShitKid
This Is It

Älskvärd blasésjungen trummaskinspunk

GAFFA

Album / Punk Slime Recordings
Utgivning D. 2018.01.19
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

”Musik är enkelt, det är bara att inte tänka”, sa Åsa ”ShitKid” Söderqvist i en intervju i dagarna. Jag hade då nyligen sett henne live på en AW för webbmänniskor i en takvåning i Gamla Stan. Ölen hade flödat under, över och mellan instrumenten, tigertejp hade hastigt fått lånas från publiken för att hålla ihop gitarrer och en flaska Campo Viejo hade halsats snabbare än en nybliven 20-åring gör sitt första besök på Systembolaget. Trashigt var det första ordet som dök upp i huvudet, hypnotiserande var det andra.

Nyligen vann ShitKid priset för Årets Rock på Manifestgalan för sitt debutalbum Fish, en dryg halvtimmeslång lo-fi-samling som hyllades av kritikerkåren. Nu är hennes uppföljare här som är än kortare, och än bättre! This Is It är ett sex låtars minialbum med minst lika blasésjungen trummaskinspunk. Låtarna är mindre punkiga men fortfarande lika trallvänliga, trots ett flertal ballader. I sin definitionsriktiga DIY-stil hade ShitKids musik som vanligt bäst lyssnats på en bootlegkassett. Att kalla det opolerat vore en skymf mot adjektivet.

Det är enkelt, tonalt frustrerande ofta, men sjukt charmigt och med en skitesungesattityd som är irriterande lättälskad. This Is It är för bra för att vara så här kort. Spring Theory och Oh Me I’m Never är favoriterna på ett album som lätt kan gå på repeat i timmar. Om det här inte är att tänka för Åsa, så börja aldrig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA