x
MGMT: Little Dark Age

MGMT
Little Dark Age

Glädjeskrik när det svåra pusslet äntligen lagts

GAFFA

Album / Columbia
Utgivning D. 2017.02.09
Recenserad av
Simon Lundberg

Att satsa allt på bara ett kort är ingenting man kan anklaga Andrew VanWyngarden och Ben Goldwasser i MGMT för. Sedan 2007 års indiedarling Oracular Spectacular har bandet gått igenom flera faser. Likt en orm har de ömsat skinn i formerna psykedelisk rock, surfpop, hiphopinfluerad electronica och ja gud vet allt.

En kaka med många smaker helt enkelt. Visserligen blir det aldrig äckligt, men var det verkligen den bästa du någonsin haft? Kanske den här gången.

När 2018 års Little Dark Age formas till deras fjärde album börjar det att klarna. Kanske skulle allt kulminera i en härligt psykedelisk blandning av deras tio plus-år som verksamma konstnärer? Produktionen, där det samplas workout-appar i kitchiga She Works Out Too Much och sjuka skratt i When You Die, är udda. Men samtidigt spretig.

Jag menar, halvtöntig Wham!-pop i Me And Michael och Jesus And Mary Chain-andan i James borde inte gå ihop. Men det funkar! Det är som ett konstprojekt av samlade knäppa produktioner som i slutändan ändå läggs ut som ett komplicerat pussel. Alltså som du skriker av glädje av när du lägger alla bitarna på plats.

Den här gången har de tre gamla albumen körts i en galen tvättmaskin med en dos 1980-talsgoth, komplicerade loopar och ständigt pårökt ljudbild.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA