x
Eleine: Until The End

Eleine
Until The End

Välsnidad symfonimetal från Landskrona

GAFFA

Album / Black Lodge
Utgivning D. 2018.02.23
Recenserad av
Jesper Robild

Ambitiös, symfonisk metal där skönsång möter odjursdito är lite som chips. För chips är alltid chips (en schysst uppfinning), men det är de små skillnaderna i smakkombination som skapar favoriter. Gällande symfonimetal är nyanser en viktig faktor för att sticka ut bland alla kopior av kopior. Landskronas största hårdrocksexport är på god väg.

Bandet grundades av multitalangen Mad(eleine) Liljestam, och även om hennes röst rent karaktärsmässigt knappast sticker ut så är den både tilltalande och på hög teknisk nivå. Detsamma kan inte sägas om Rikard Ekberg, yang till Madeleines yin. Han får inte särskilt mycket utrymme, men mer patos och mindre berusat troll önskas här.

Vidare är Until The End imponerande välsnidad för att vara ett andrasläpp från ett hyfsat ungt band. Både låtsasorkestern och gitarrljudet är maffigare än vad betydligt mer rutinerade band presterar, och på låtskrivarnivån har de redan sprungit om flera kollegor. Då återstår bara nyanserna – kanske går det att hitta något som ingen annan har till nästa gång?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA