x
Cornelia Jakobs: Late Night Stories

Cornelia Jakobs
Late Night Stories

Fulländad pop om ögonblickets mäktighet

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2018.03.01
Recenserad av
Jesper Robild

Det är inte första gången Cornelia Jakobs omnämns i GAFFA. Tidigare har hon medverkat under FYNDET, men Late Night Stories är en så pass fulländad poplåt att den även förtjänar en recension. Historien bakom låten sträcker sig långt tillbaka, förbi Cornelias tid som låtskrivare och världsturnerade DJ. Hon berättar om den mäktiga, ögonblickliga känslan som uppstod en natt när hon som förälskad 15-åring låg på en studsmatta och utbytte framtidsdrömmar.

Med texttemat förklarat för oss känns det episka formatet självklart. Det fetaste med Late Night Stories är hur Cornelia har maskerat den som en standardiserad poplåt. Men när den förbjudna treminutersgränsen passerat kör allting vidare med ett långfinger åt, tja, industrin. En nästintill perfekt väv av varierad dynamik med spröda gitarrer och mullrande beats briserar slutligen i två minuters crescendo.

”Keep us alive in isolation”. Raderna upprepas gång på gång, och hjälper oss närmre upplevelsen på studsmattan. Ett ögonblick extra fyllt av liv, fastfruset utanför omvärlden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA