x
Trummor & Orgel: Indivisibility

Trummor & Orgel
Indivisibility

Tillbaka till det organiska

GAFFA

Album / Introspection
Utgivning D. 2018.03.02
Recenserad av
Jesper Robild

Kan ni gissa hur det låter? Tidigare har duons alias varit en smula missvisande, då de till skillnad från den förmodade huvudförlagan Hansson & Karlsson slängt in lite kretskortsproducerade detaljer. Trummor & Orgel & Diverse Elektroniska Inslag låg visst inte så bra i munnen. Men Indivisibility handlar mest om det organiska, och trots att det kanske är lite gjort så är ombytet en kul kontrast mot Hopes And Dreams.

Egentligen räcker det med att älska en vibrerande Hammondorgel för att fastna för det här. För den som inte kan få nog av instrumentet är det bara att tugga i sig nio stycken, fullmatade med hela registret. Anders Ljunggren lägger vackra mattor till myspysiga melodier – Debonair är ett lämpligt smakprov som kan få dig på kroken. Brorsan Staffan är icke att förglömma, slagverken kunde inte fyllt sin funktion bättre.

Trummor & Orgel är nog ändå bäst när de faktiskt levererar vad varumärket deklarerar. Med både Hansson & Karlsson på de sälla jaktmarkerna är det fint med både förvaltande och nyskapande återväxt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA