x
Bat Fangs : Bat Fangs

Bat Fangs
Bat Fangs

En charmig återblick till 80-talets hårdrock

GAFFA

Album / Don Giovanni Records
Utgivning D. 2018.02.02
Recenserad av
Daniel Andersson

Ex Hex-basisten Betsy Wright och Flesh Wounds-trummisen Laura King bildar tillsammans Bat Fangs, som på ett charmigt sätt återskapar 80-talets hårdrock (minus all manlig testosteron). Powerpop-gitarrer, glamrock och snygga harmonier utgör grund, där Roky Erickson bildar ramverk, medan duon själva sätter agendan för rocken 2018. Främst handlar det om att ha kul och denna attityd genomsyrar varje låt; med glimten i ögat satsar Wright och King på traditionella poser, som i upphovsmakarnas händer blir mer spännande än vad som borde vara möjligt. 

Underbara Static lånar av The Cramps, medan debutsingeln Wolfbite – handlar om ett missförstått odjur – låter som ett melodiskt Black Sabbath. Skräckreferenserna flimrar förbi med jämna mellanrum, men det är ändå musiken som står i centrum. 

Bat Fangs hamnar mittemellan powerpoppiga Ex Hex och stökiga Flesh Wounds och även om vissa låtar haltar, så övertygar helheten på ett som som gör att en glömmer de mindre inspirerande stunderna. Och i likhet med hyllade Sheer Mag lyckas Bat Fangs vara relevanta i en tid där gitarren får allt mindre utrymme.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA