x
Thundermother: Thundermother

Thundermother
Thundermother

Bortkastad potential

GAFFA

Album / Despotz Records
Utgivning D. 2018.02.23
Recenserad av
Jonas Persson

Thundermother är ett av de svenska band som hyllats både av internationell press och etablerade artister/band likt Danko Jones, Airbourne och Zakk Wylde. Främst för deras 70-talsdoftande rock’n’roll, där den största behållningen varit sångerskan Clare Cunningham.

Inför tredje självbetitlade släppet förlorade Thundermother alla sina medlemmar utom grundaren/gitarristen Filippa Nässil. Hon satte ihop ett nytt starkt band där Guernica Mancini sticker ut med sin rockstämma, utan att för den sakens skull kopiera föregångaren Clare.

Öppningsspåret Revival börjar starkt och det känns verkligen som att Thundermother är tillbaka, men trots en grym sånginsats mjuknar det hela och leder till en besvikelse, likt resten av skivan. Soundet är sig likt, det är tuff attityd med tunga AC/DC-riff och snygga (ibland för långa) solon. Texterna är inte särskilt intressanta och de få körinsatser som dyker upp emellanåt tillför ingenting.

Visst, det var en helt okej åktur där det ibland rycks i nackmusklerna, men inte mer än så vilket är tråkigt då Filippa med vänner är fruktansvärt talangfulla och borde kunna släppa något som är ljusår bättre än detta. Istället sjabblar de bort sin potential.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA