x
Monster Magnet: Mindfucker

Monster Magnet
Mindfucker

Enahanda reptilrock snurrar på repeat

GAFFA

Album / Napalm Records
Utgivning D. 2018.03.23
Recenserad av
Anders Fridh

Det är nu 26 år sen Monster Magnet debuterade med Spine Of God. Den stönande, sinnesvidgande stonerrocken har varit en konstant sen starten; ibland mer svävande och långsam, ibland lika koncis som en pisksnärt. Last Pastrol från 2013 var eftertänksam men också nyanserad. Nya Mindfucker – den tionde i ordningen – är något annat. Provsmaka på det namnet en stund: MIND-FUCKER. 61-årige Dave Wyndorf har kvar sin härliga humor.

Skivan går rakt på sak, precis som titeln antyder. Monster Magnet siktar på skrevet. Det här är energisk rock’n’roll för reptilhjärnan. De simpla punkackorden och den mullrande ljudbilden för tankarna tillbaka till början på 1970-talet, när MC5 och The Stooges var det fräsigaste som fanns.

Dynamiken går dock förlorad när bandet negligerar sitt mjukare, psykedeliska arv. De episka gitarrerna saknas också, det blir enahanda när reptilrocken snurrar på repeat i låtar som Soul och Ejection. Framför allt när riffen är misslyckade kusiner till klassiker som Negasonice Teenage Warhead och Monolithic. Mindfucker är tyvärr inget mindfuck.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA