x
Spiders : Killer Machine

Spiders
Killer Machine

En solid och stilfull mellanskiva

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2018.04.06
Recenserad av
Anders Fridh

Spiders är Sveriges mest eleganta garagerockband; Göteborgsbandet balanserar skickligt mellan finess och slammer. Tredjegiven Killer Machine är lika väl avvägd och precis som sin ypperliga föregångare. Bandet bygger vidare på Shake Electrics större ljudbild fylld av körer, koklockor och en avväpnande riffglädje. John Hoyles dominerar skivan med ömsom larmande, ömsom smekande gitarrer. Det stompigt svängiga titelspåret är ett självlysande exempel, likaså den vibrerande Higher Spirits. Där har vi skivans obestridliga glansnummer.

Plattan är annars en smula blodfattig. Bandet går på tomgång i låtar som Shock And Awe och Take What You Want och inte ens en självlysande Ann-Sofie Hoyles kan sminka över blekheten.

Shake Electric satte standarden. Killer Machine känns som något av en mellanskiva i jämförelse. En solid och stilfull mellanskiva, ska sägas; allt Spiders gör osar av grundmurad kvalitet. Men de når inte riktigt hjärtat den här gången. Den återhållna melankolin i singelspåret Dead Or Alive hade gärna fått genomsyra flera låtar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA