x
Ved: DDTT

Ved
DDTT

Musik för och om människor

GAFFA

Album / Rocket Recordings
Utgivning D. 2018.03.16
Recenserad av
Jesper Robild

Två ord är alltid centrala när det gäller Ved, Skånes främsta fanbärare på den allt hippare neo-kraut/psych/elektro-scenen. Groove och folk. Inte folk som i folkmusik, utan som i människor. Genom samplingar, loopar och lager på lager lyckas bandet alltid låta mänskligheten vara närvarande i sin musik. Små bitar från all världens hörn är representerade i ett väl sammansmält mischmasch.

Meditativa mantran och en mycket lyckad betoning på just groove är en ny vändning sedan senaste fullängdaren Omikron. Vi börjar med tolv minuter av bouzouki (?) och valthorn till ett komp lånat från Bauhaus Bella Lugosi’s Dead. Jag tycker mig uppleva avlägsna samplingar av något som inte kan beskrivas som annat än människor. Är det folkdans i Namibia? En tågstation i Prag? Inbillning skapad av musiken? Svårt att avgöra.

Titelspåret tar oss genom mörkare, sitarliknande basuntoner som glider ut och in mot pulserande syntar och gitarrgnissel innan allt briserar i ett ilskt krautmantra. Alla snackar om världsmusik, och vibbarna finns verkligen där.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA