x
W.E.T: Earthrage

W.E.T
Earthrage

Fulländat på tredje försöket

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2018.03.23
Recenserad av
Mårten Cederberg

Supergruppen med medlemmar från Work Of Art, Eclipse och Talisman välter under 45 minuter melodisk rock över oss. Som het lava bränner sig melodierna fast i hela kroppen. Det blir tredje gången gillt med Erik Mårtensson som står för både produktion och låtskrivande.

Earthrage är bäst av de tre och egentligen en lysande mix av de båda tidigare skivorna. Ljudet är förkrossande bra och när första halvan av skivan spelats är jag förbluffande lyrisk.

Melodierna i första singeln Watch The Fire biter ögonblickligen, den följs av bandets bästa och näst bästa låtar någonsin i följd, Burn och Kings On The Thunder Road som besitter både kraft, melodi och allsångspotential utöver det vanliga. Queen-inspirerade Elegantly Wasted är annorlunda och precis lagom lång för att undvika tjatighet medan utsökta Urgent kanske innehåller årets bästa gitarriff alla kategorier. Powerballadens mästare Erik rör till starka känslostormar i vackra Heart Is On The Line och elfte och sista låten The Never-ending Retraceable Dream skulle kunna göra Journey sjuka av avund.

Som helhet är skivan en glödhet komet redo att träffa rocksfären. Hoppas ni är beredda för den här kommer kännas i hjärtat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA