x
Moby: Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt

Moby
Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt

Reflektionerna efter apokalypsen

GAFFA

Album / Mute Records
Utgivning D. 2018.03.02
Recenserad av
Andreas Trella

Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt är reflektionerna efter den väntade apokalypsen som Moby tillsammans med The Void Pacific Choir aggressivt varnade oss för med sina två senaste släpp. Något som skulle kunna ses som mer än en profetia, då Moby själv via sociala medier exempelvis hävdat att han genom kopplingar till CIA kunnat konfirmera att Trump hade en samverkan med Ryssland i anknytning till valet …

Men istället för en ny käftsmäll till varning tycks nu allt vara försent, och vi får istället återigen höra en mer trankilt melankolisk och mer old school-klingande, triphop-orienterad Moby. En Moby som verkligen vältrar sig i, och levererar ett lika behagligt som oroande sorgset elände genom samtliga spår på plattan.

Det är från och till nästan så man kan bli lite orolig för herr Melville Halls psykiska hälsa, och Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt känns nästan som ett rop på hjälp. Ett kvävt rop från en hopplös och nedbruten individ som fått nog av vår mörka och förlorade värld.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA