x
Judas Priest: Firepower

Judas Priest
Firepower

Metal i sin renaste form

GAFFA

Album / Columbia
Utgivning D. 2018.03.09
Recenserad av
Andreas Trella

Firepower blir heavy metal-pionjärerna Judas Priests 18:e studioalbum som släpps endast ett år innan bandet fyller 50 år. Mycket står även på spel då detta kan vara slutet för dessa metal-gudar, i och med att grundare och gitarrist Glenn Tipton tvingas gå i pension på grund av Parkinsons sjukdom.

Men trots oron om stagnering efter ett halvt sekel i branschen och försvagande åkommor så lyckas Priest mot alla odds leverera ett helvete till aggressivt och vasst album som känns lika nostalgiskt som rytande mot framtiden. Det är en sann fröjd att få lyfta upp djävulshornen mot skyn till det brittiska stålet som än en gång låter cylindrarna överhettas till antändning.

Visst, det finns inga direkta överraskningar på plattan. Men det är ytterst få band som kan skapa metal i sin renaste form med samma träffsäkerhet som Priest, med den bekant vassa instrumenteringen och musikaliska dramaturgin som väcker en brinnande känsla av välbehag och energi i själen. Dessutom ska Rob Halford ha en kolossal eloge som lyckats hålla rösten i så skrämmande bra form efter alla dessa år. Hatten av.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA